Kairi teeb kunsti

reede, august 04, 2017


Ammu-ammu pole midagi postitanud, aga ega pole aega olnud käsitööd teha ka. Nüüd siis suvel puhkuse ajal sai veidi kunsti tehtud. Õmblemisest on asi kaugel. Aga paras nikerdamine oli seegi.

Kõigepealt kogusin taimi. Siitsamast kodu kõrvalt metsatukast. Igaks juhuks sai kõike rohkem võetud ja lõpuks valitud, et mis siis ikkagi selle projekti jaoks huvitavam jäi. Et taimed jääks parajalt lapikud, siis sai neid vanal heal viisil raamatu vahel kuivatatud. Kuigi suuremad asjad raamatu vahele hästi ei mahtunud, need panin lihtsalt põrandale ajalehtede vahele ja tabureti tagurpidi raskuseks peale.



Nüüd sai tehtud lõplik valik ja sobivad isendid lõuendile paika sätitud. Lõuendid sain Jyskist. Taimed kinnitasin ettevaatlikult mõnede nööpnõeltega. Eelneval testimisel tavalisel paberil nägin, et spreivärvi pihustamine tekitab ise piisava "tuule" ja väiksemad lehed lendasid laiali.

Punane spreivärv oli juba varasemast kodus olemas, halli ostsin juurde. Nii et taimed kinni, värv peale ja voila! valmis. Nõelad välja, taimed kokku, veidike kuivamist ja valmis nad saidki. Tagantjärgi muidugi vaatan, et siit ja sealt oleks võinud taimi paremini sättida, et oleks ilusam, aga noh, esimese katsetuse kohta käib kah ju :)







Vaata ka:

0 comments