Tegelusraamat

kolmapäev, mai 20, 2015

Lõpuks sain valmis ühe aeganõudva projekti. Päris palju nokkimist oli. Ideid ammutasin interneti-avarustest, märgusõnaks on "quiet book". Nagu ikka, üks-ühele järgi tegemiseks ei meeldinud mulle ükski ja nii siis saigi omale sobivaid ideid olemasolevate materjalidega "kodustatud".
Kuna mu laps pole enam päris imik, siis lihtsalt ilusad ja erinevate materjalidega katsumiseks mõeldud asju ei teinud. Tahtsin, et igal lehel oleks midagi huvitavat, millega näpuosavust harjutada või loominguliselt mängida.


Nööpidega kinnituvad lilled tegin meelega "varre" külge. Kuna ma tean küll, kui hästi need lahtised jupid meil varsti diivani all oleksid ja raamatus poleks midagi. Teisel lehel saab paela aasadest läbi ajada.




Jänkule saab teki peale panna ning hommikul ärgates saab ta kardinad akna eest ära lükata.
Jänese tekil on 1 puudus hetkel - nimelt ei taipa mu preili hästi, milline külg pikem on ja paneb pidevalt valepidi kokku ja siis tõmbab leht kõverasse :))  aga teisalt see võibolla ongi hea, et õpetab teda rohkem jälgima, mispidi asjad käivad.



Pannaldega avanev värav. Siia taha topiti ka jänes ja suvalised mänguloomad, kes "läksid notsule külla".



Koerake kinnitub krõpsuga ja saab ööseks telki peitu pugeda. Puul ripuvatest köitest saab patsi punuda. Meelega tegin erivärvilised, et oleks lihtsam jälgida, mis mille peale käib. Punumist ma pole lapsele veel õpetanud, aga no las mõni asi olla veidi keerukam ka.



Selle lehe põhiline puudus on see, et tütar võttis selle nuku sealt välja ja siis oli hädas, et "ta on paljas!" Ehk siis oleks ilmselt vaja teha talle mõni riide-ese, mida saaks selga panna, siis kui tüdruk parajasti lehe küljes kinni pole.



 Tagumisel küljel lõpetuseks üks lõbus lehm.


Kokkuvõtteks ütleks, et raamat pakub huvi küll. Kui mul oli valmis alles üks topeltlehekülg nelja pildiga, siis sellega juba mängiti tund aega õmblustoa põrandal :)


Selle kohta küsiti, et misasi see on? (ja seda tooniga, et mis jama see siin on?)



Vaata ka:

4 comments

  1. Super äge raamat! Mis selle raamatu mõõdud on?

    VastaKustuta
  2. Väga lahe kukkus välja! Suurepärane!

    VastaKustuta
  3. Nii lahe raamat! Andis sellist aga nikerdada. Tulemus aga igati vaeva väärt!

    VastaKustuta