Blogi kujundus

laupäev, mai 07, 2016


Alustasin selle blogiga juba 2012.aastal. Sellest ajast on palju muutunud ka blogi kujunduse osas.  Mulle uuendused meeldivad, vana tüütab ära ja ei tundu enam õige. Uus tundub alati palju parem... kuni seegi ära tüütab ja jälle uueks saab :)

Tuhlasin arvutis, et leida ajalugu, milline mu blogi oli varem. Üks esimesi versioone oli selline rohelise-hallikirju. Tegelikult oli küljepaneel paremal ja ilmselt üht-teist veel teisiti, aga ei hakanud praegu ringi tõstma neid.


2014.a jaanuaris tuli suurem muudatus. Põhi hoopis valgeks, fondid teiseks ja küljepaneel teisele küljele. Pealkiri oli esialgu selline:


Üldjoontes oli blogi sarnane hilisemaga. 2015 jaanuaris muutsin pealkirja selliseks:

Samal kevadel sai pealkiri veelgi muudetud ja blogi nägi välja selline:
 

Juuli 2015. Tekkis mõte panna mõned asjad prooviks ka Etsy keskkonda müüki. (Seda ma pole veel teinud, eks räägin lähemalt, kui sinnamaale jõuan). Seoses sellega hakkasin taaskord oma "brändi" peale mõtlema. Mõtlesin terve hunniku nimesid läbi ja otsisin sobivat. Aga no mida pole, seda pole. Ei ühtegi tõsiselt head mõtet. Mitte ühtegi nime, mis kõlaks hästi nii eesti, kui inglise keeles, mida poleks kuskil kasutuses ja mis ühtiks minu stiili ja toodetega.
Peale nädalat-paari mõttetööd ja otsinguid jõudsin järeldusele, et päris uut nime välja ei mõtle. Jään ikka oma Kairi juurde. On siiski hea, et blogi on ka sama nimega. Kunagi ammu, kui blogi tegin, sai selle aadressiks kairiteeb.blogspot.com, kuna käsitööd oli lihtsalt nii pikk sõna ja täpitähtedega. Tollal ka midagi muud huvitavat välja ei mõelnud, seega jäi sinna see "teeb". Nüüd siis jõudsingi ringiga uuesti sellesama kairiteeb juurde. Ei ole just kuigi kõlav, aga samas vähemalt ei ole seda keegi teine kasutanud ja ka otsingumootorid pakuvad selle peale minu blogi. Seega miks ka mitte.
Nüüd siis taaskord pealkiri ja selle kujundus. Jälle peavalu :)) Lõpuks leidsin pildi, mis mulle meeldis, aga mis polnud ideaalne. Nii et tegin ise selle netist leitud pildi järgi omale pildi. Veidi teise kuju, teiste mustrite ja toonidega. Ja vot see siis lõpuks meeldis. Kokkuvõttes sai pealkiri minu arvates täitsa ok, nii et mõnda aega võib rahul olla.  Eks mõne aja möödudes ilmselt jälle tundub, et pole õige ja tuleb ringi teha :)



Uuendustest veel niipalju, et tegin Pinteresti ka albumid. Suurem osa postitusi sai sinna pinnitud. Nüüd on omalgi päris hea ülevaade töödest. Blogis ju näeb ainult väheseid postitusi korraga ja ilmselt ei viitsi vanemaid asju keegi läbi kerida :)
https://www.pinterest.com/kairiteeb/

Sügis 2015
Taaskord muutused. Avastasin enda jaoks ka vabavarana saadaval oleva programmi Inkscape. Vektorgraafika. Õppisin ja harjutasin. Nüüd siis saan ise teha selliseid pilte nagu siin päises on.


Mai 2016
Jälle aeg uuendusteks! Seekord ei kasuta enam bloggeri default template, vaid leidsin uue variandi. Teema nimi oli Gridz, kohandasin seda omale sobivaks.


Kogu blogi näeb nüüd välja nagu portfolio, mitte lihtsalt blogi. Nagunii on tekstil minu blogis vähetähtis roll ja olulisemad ongi pildid. Seega on nüüd igast postitusest esilehel ainult 1 pilt ja rohkem infot näeb avades. Blogi labelid on ülaserva menüü peale ära jagatud, osaliselt ka rippmenüüdes. Mulle väga meeldib, et on palju rohkem töid korraga silma all. Olgem ausad, kui on pikad postitused, siis kas keegi viitsib rohkem kui 1-2 lehekülge seda blogi üldse kerida? Seega vanemaid töid ei näinud/vaadanud nagunii keegi. Nüüd leian ka ise vajadusel oma tööd kiirelt üles.
Avatud postituse vaade:




Vaata ka:

0 comments